Πως να φροντίσεις το καινούριο σου tattoo

Ναι, ήρθε η στιγμή που έκανες το καινούργιο σου tattoo! Το σχέδιο, που είχες εδώ και καιρό στο μυαλό σου, κοσμεί πλέον το σημείο του σώματος σου που επέλεξες. Οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες είναι σημαντικές και το καινούργιο σου τατουάζ χρειάζεται φροντίδα, δεδομένου οτι το σημείο είναι μια ανοικτή πληγή και υπάρχει η πιθανότητα μόλυνσης.

  • Μην αφαιρείς τη μεμβράνη 

Η μεμβράνη που θα σου τοποθετήσουν στο καινούργιο σου σχέδιο λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και πρέπει οπωσδήποτε να παραμείνει πάνω στο σχέδιο για κάποιες ώρες. Από τη στιγμή, πάντως, που θα αφαιρεθεί, δεν πρέπει να την ξανα χρησιμοποιήσεις.

Αφαιρούμε την ζελατίνα το συντομότερο μετά από 4 ώρες, αν και το περισσότερο που μπορεί να μείνει η ζελατίνα είναι μέχρι 24 ώρες, μόνο όμως εάν το τατουάζ έχει κρατήσει λιπαρότητα από την αλοιφή.

Είναι σημαντικό να μην ξύσεις ή ερεθίσεις την πληγή. Ακούμπα απλώς την πετσέτα πάνω στην επιφάνεια του τατουάζ και με ελαφριές, ταμποναριστές κινήσεις άστη να απορροφήσει μόνη της το νερό. Για την πρώτη εβδομάδα, τουλάχιστον, καλό είναι να πλένεις του τατουάζ τρεις με πέντε φορές την ημέρα.

  • Χρησιμοποιίησε κρέμα ενυδάτωσης και ανάπλασης

Το τατουαζ πρέπει να είναι συνεχώς ενυδατωμένο. Συνήθως συστήνεται η αναπλαστική αλοιφή Bepanthol, την οποία θα πρέπει να απλώνεις πρωί και βράδυ για περίπου 20 ημέρες. Η ποσότητα της αλοιφής δεν θα πρέπει να είναι υπερβολική. Αν χρειαστεί αφαίρεσε λίγη ποσότητα ταμποναριστά με βαμβάκι χωρίς τρίψιμο.

Όταν ένα νέο τατουάζ αρχίζει να επουλώνεται, υπάρχουν σημεία του που ξεφλουδίζουν. Μην κάνεις το λάθος να τα αφαιρέσεις με το χέρι. Άστα να πέσουν μόνα τους, στην ώρα τους, αλλιώς κινδυνεύεις να φθείρεις ή και να χαλάσεις το σχέδιο.

Κατά πάσα πιθανότητα, μετά τη δεύτερη – τρίτη μερα κι ενώ το τατουάζ είναι ακόμα φρέσκο, θα σου προκαλέσει έντονη φαγούρα, επειδή αρχίζει και θρέφει.

Μην το ξύσεις γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να το καταστρέψεις.

  • Τατουάζ στον ήλιο

Ο ήλιος, η άμμος και το θαλασσινό νερό είναι εχθροί κάθε φρεσκοχτυπημένου tattoo. Για τουλάχιστον τις πρώτες 20 μέρες θα πρέπει να τα αποφύγεις πάση θυσία. Καλό είναι να τελειώνουμε τις επισκέψεις μας στο studio κάπου στα μέσα Απριλίου.

Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς κάθε φορά ένα προϊον με δείκτη προστασίας 20, που θα μπλοκάρει αποτελεσματικά τις ακτίνες του ήλιου και δεν θα τους επιτρέψει να αλλοιώσουν τα χρώματα και τις γραμμές του tattoo σου.

Εξειδικευμένο προϊον για την προστασία του tattoo σου είναι το Carroten Tattoo Protection oil! Βρες το εδώ.

 

20160308133002_carroten_tattoo_protection_tan_protect_oil_spf30_125ml

 

Δεν έχεις βρεί ακόμη το κατάλληλο σχέδιο για εσένα;  Βρες ιδέες εδώ!

#dreamcatcher

dreamcatcher_tattoo_by_angebradley-d67y5gt